18 Ağustos 2017 Cuma
Sitemizde şuan 2 aktif ziyaretçi var

Lale Mansur Kimdir, Lale Mansur Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lale Mansur

Sanat yaşamına İstanbul devlet Opera ve Balesi’nde başlayan Lale Mansur, burada baş balerin olarak uzun yıllar görev yaptı. Oyunculuğa 1992 yılında BBC Televizyonu tarafından çekilen ve Yaşar Kemal’in yaşamını konu alan yönetmenliğini James Runcie’nin üstlendiği belgesel yapım ‘Childhood’ ile başladı. Bu sıralarda Los Angeles’da Eric Morris Actors Workshop’ta oyunculuk, İstanbul’da diksiyon eğitimi aldı.


1992’de ilk uzun metrajlı filmi Atıf Yılmaz’ın yönettiği ‘Düş Gezginleri’ ile Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Altın Portakal kazandı. 1993’de Ersin Pertan’ın ‘Tersine Dünya’, Şerif Gören’in ‘Amerikalı’, 1995’de Ömer Kavur’un ‘Buluşma’, ‘Cemile’, 1997’de Atıf Yılmaz’ın ‘Nihavend Mucize’ adlı filmlerinde rol aldı.



Televizyon için çekilen ‘Lüküs Hayat’, ‘Yorgun Savaşçı’, ‘Artist Palas’, ‘Mavi Düşler’, ‘Samyeli’ gibi dizilerde rol aldı.


Filmografi


Mutluluk 2007
Esir Kalpler 2006
Hatırla Sevgili 2006
Düşler ve Gerçekler 2005
Simbiyotik 2004
Gece Yürüyüşü 2004
Peki Olur Şekerim 2003
Karşılaşma 2002
O da Beni Seviyor 2001
Nasıl Evde Kaldım 2001
Samyeli 2000
Şaşı Felek Çıkmazı 2000
Çatısız Kadınlar 1999
Mavi Düşler 1998
Nihavend Mucize 1997
Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey 1995
Cemile Ve Umudun Masalı 1995
Artist Palas 1994
Yorgun Savaşçı 1993
Amerikalı 1993
Tersine Dünya 1993
Düş Gezginleri 1992
Umut Yarına Kaldı 1988 


Bölüm Etiketleri : Lale Mansur kimdir, Lale Mansur biyografi, Lale Mansur hayati

40654 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim