24 Eylül 2017 Pazar
Sitemizde şuan 2 aktif ziyaretçi var

Deniz Türkali (1944 - .... ) Kimdir, Deniz Türkali (1944 - .... ) Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Deniz Türkali (1944 -  .... )

1944 yılında İstanbul'da doğdu.


Yazar Vedat Türkali'nin kızı, yönetmen ve senarist Barış Pirhasan'ın ablası, yönetmen Atıf Yılmaz'ın eşi, şarkıcı Zeynep Casalini'nin annesi olan sanatçı, çeşitli film ve dizilerde rol almakta, resitaller düzenlemektedir.


Politikanın sol kanadında yer alarak çeşitli etkinliklere katılan Türkali, bir dönem Yasemin Alkaya'nın sahibi olduğu "5. Kat" adlı restoranın, daha sonra "Leyla" adlı bir Cafènin işletmesini yapmıştır. Deniz Türkali, sinema alanında da iki filmin yapımcılığını üstlenmiştir.



Filmografisi


Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak - 2006
Düşler ve Gerçekler - 2005
Damatlık Şapka - 2004
Çemberimde Gül Oya - 2004
Peki Olur Şekerim - 2003
Hürrem Sultan - 2003
Her Şey Aşk İçin - 2002
Ayışığı Sonatı - 2000
Eylül Fırtınası - 1999
Tatlı Betüş - 1993
Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar - 1993
Düş Gezginleri - 1992
Deniz Gurbetçileri - 1991
Safiyedir Kızın Adı - 1991
Arkadaşım Şeytan - 1988
Dul Bir Kadın - 1985
Seni Kalbime Gömdüm - 1982
Adak - 1979
Güllüşah İle İbo - 1977



Senaryoları 


Mine - 1982
Minik Serçe - 1978


Bölüm Etiketleri : Deniz Türkali (1944 - .... ) kimdir, Deniz Türkali (1944 - .... ) biyografi, Deniz Türkali (1944 - .... ) hayati

41753 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim