23 Eylül 2017 Cumartesi
Sitemizde şuan 2 aktif ziyaretçi var

Civan Canova (1955 - .... ) Kimdir, Civan Canova (1955 - .... ) Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Civan Canova (1955 -  .... )

1955 yılında Ankara'da doğdu.


Yönetmen Mahir Canova'nın oğlu olan Civan Canova, Ankara TED Ankara Koleji mezunudur. Sanat hayatına ilk kez 1974 yılında Yılmaz Güney'in Arkadaş filminde oyuncu olarak başlayan Canova, aynı yıl Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümüne kayıt yaptırdı.


Konservatuvardan sonra Devlet Tiyatroları kadrosuna girdi. Tiyatronun yanısıra sinema ve dizi filmlerde de rol alan sanatçı, aynı zamanda oyun yazarıdır.


1998'de sanatçı Açelya Akkoyun ile evlenerek 2004 yılında boşanan Civan Canova, Devlet Tiyatrosu'nda görev yapmaya devam etmektedir.



Ödülleri


12. Sadri Alışık Ödülleri, 2007, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Eve Dönüş
43. Antalya Film Şenliği, 2006, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Eve Dönüş
Avni Dilligil, 2000, En İyi Oyun Yazarı, Sokağa Çıkma Yasağı
Kültür Bakanlığı, 1989, En İyi 10 Senaryo dalında ödül, Kör Buluşma, film senaryosu
Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü, 1997, Sokağa Çıkma Yasağı
İsmet Küntay En İyi Oyun Yazarı Ödülü, 1994, Kıyamet Sularında
Avni Dilligil En İyi Oyun Yazarı Ödülü, 1996, Kıyamet Sularında
Afife Jale Ödülleri, 2001, En Başarılı Erkek Oyuncu, Kaktüs Çiçeği, (Ödüle aday gösterilmiştir).
Afife Jale Ödülleri, 1998, En Başarılı Erkek Oyuncu, Bir Casusa Ağıt (Ödüle aday gösterilmiştir).


Yazdığı oyun ve senaryolar


Kör Buluşma
Kıyamet Sularında
Sokağa Çıkma Yasağı
Ful Yaprakları
Erkekler Tuvaleti
Kızıl Ötesi Aydınlık
Düğün Şarkısı
Üstat Harpagona Saygı ve Destek Gecesi
MitosMorfos
Niobe
Neon


Rol aldığı bazı oyunlar 


Antigone (1979)
Yaralı Geyik (1980)
Kunduz Kürk (1980
Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası (1981)
Truva Savaşı Olmayacak (1982)
Barış Gezegeni (1982)
Kırmızı Pabuçlar (1983)
Julius Caesar (1985)
Lysistrata (1986)
Düşüş (1987)
Cadılar Machbethi (1987)
Danton’un Ölümü (1990)
Ölüm Tuzağı (1992)
Gizli Oturum (1993)
Yeşil Papağan Limited (1994)
Bir Casusa Ağıt (1998)
Kaktüs Çiçeği (2001)


Filmografisi


Eksik Etek - 2007
Esir Kalpler - 2006
Eve Dönüş - 2006
Çeşm-i Bülbül - 2005
Gece Yürüyüşü - 2004
Ömerçip - 2003
Sır - 1997
80. Adım - 1996
Sokaktaki Adam - 1995
Bizim Aile - 1995
Çiçek Taksi - 1995
Yalancı Şafak - 1990
Acı Lokma - 1986
Hırsız - 1986
Yıkılan Gurur - 1983
Berduşlar - 1982
Mutlu Ol Yeter - 1981
Yaşamak Bu Değil - 1981
Nehir - 1977
Arkadaş- 1974


Bölüm Etiketleri : Civan Canova (1955 - .... ) kimdir, Civan Canova (1955 - .... ) biyografi, Civan Canova (1955 - .... ) hayati

44328 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim