24 Eylül 2017 Pazar
Sitemizde şuan 2 aktif ziyaretçi var

Cihan Ünal (1946 - .... ) Kimdir, Cihan Ünal (1946 - .... ) Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cihan Ünal (1946 -  .... )

22 Ocak 1946 yılında Kastamonu'da doğdu.


Ankara Devlet Konservatuarı mezunu olan sanatçı, ortaöğrenim yıllarında TRT Ankara Radyosu ve Halkevleri Tiyatro bölümünde amatör çalışmalarda bulundu.


1968'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başlayan Ünal, 1982 yılında özel gerekçelerle İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosunda yer almaya başladı.


1995 yılında da Tiyatro İstanbul ekibi içinde yer aldı. Ankara Devlet Konservatuarı ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde öğretmenlik yaptı. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Hepşen Akar'ın kardeşi olan Cihan Ünal, bir dönem Türkan Şoray ile evli kaldı. Sanatçı, sinema ve dizi filmlerde de rol alıyor.



Filmografisi


Kadın İsterse - 2004
Nisan Yağmuru - 2001
Türk Vakıf Medeniyeti - 1988
Gece Dansı Tutsakları - 1988
Kalbimdeki Düşman - 1987
Kuruluş / Osmancık - 1987
Bir Kadın Bir Hayat - 1985
Körebe - 1985
Bir Sevgi İstiyorum - 1984
Seni Seviyorum - 1983
İhtiras Fırtınası - 1983
Gazap Rüzgarı - 1982
Seni Kalbime Gömdüm - 1982
O Kadın - 1982
Mine - 1982
Herhangi Bir Kadın - 1981
Bağdat Hatun - 1981
Yedi Kocalı Hürmüz - 1980
IV. Murat - 1980
Şeytan - 1974
Damdaki Kemancı - 1972


Bölüm Etiketleri : Cihan Ünal (1946 - .... ) kimdir, Cihan Ünal (1946 - .... ) biyografi, Cihan Ünal (1946 - .... ) hayati

41146 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim