21 Ağustos 2018 Salı
Sitemizde şuan 1 aktif ziyaretçi var

Banu Avar (1955 - .... ) Kimdir, Banu Avar (1955 - .... ) Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Banu Avar (1955 -  .... )

18 Temmuz 1955 yılında Eskişehir'de doğdu.


 
Gazetecilik hayatına Süreç dergisinde başlayan Avar,1980'li yıllarda Günaydın, Dünya, Vatan gazetelerinde dizi yazılara imza attı, muhabir olarak çalıştı.


Londra City Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Londra’da BBC Türkçe bölümünde radyoda çalışırken BBC televizyonu belgesel kurslarına katıldı. Ardından TRT Londra muhabirliğine getirildi. TRT’de yayınlanan 32. Gün programının ilk yıllarında Londra muhabirliğini yaptı.


Kıbrıs belgeseli, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı ve araştırmacı olarak görev aldı. 1985 yılından beri yapımcı ve yönetmen olarak çalışıyor.


1999'da TRT 1 ve TRT 2'de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği Mozaik, Kaleydeskop gibi programları yayınlandı. I. Ceasar, Crimean War, The Great Game ve Troy gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin Türkiye prodüktörü olarak yer aldı.


1999'da Tv 8'in Belgesel Bölümünü kurdu, 2004'e kadar belgesel bölümünde yönetmen olarak birçok belgesele imza attı.


2004 yılında Tv8 belgesel bölümü kapandıktan sonra görevinden ayrılarak, TRT 1'de Sınırlar Arasında isimli haber belgesel programın yapımcı ve yönetmenliğine başladı.


Filmografisi


Deniz (1999)
Hayatım Müzik (Mayıs 1999-Ocak 2000)
Önemli müzik adamlarının yaşam öyküleri( 15 Bölüm )
Depremle Yaşamak (2000) ( 10 Bölüm )
Unutulan Yıllar (2000)
Denizciler Belgeseli (2000-2001)
Deniz kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle Türkiye’nin denizcilik tarihi
Deniz Kuvvetleri, Deniz Ticareti ve Deniz Sporunun tarihi ve bugünü ( 9 Bölüm ) Türkiye Sevdalıları (2000-2001)
Afganistan : Devlerin Savaş Alanı (2002)
Ohri Ohri Güzel Ohri (2002)
Artık Biz De Varız (2002)
Atletin Adı : Süreyya (2002)
Bir Zamanlar Kıbrıs'ta (2003)
Unutulan Yıllar (2003)
Kafkaslarda Politik Bir Satranç Ustası : Rıza Oğlu Haydar Aliyev (2004)
Sınırlar Arasında (2004)


Kitapları


Sınırlar Arasında - Hüznün Toprağı Balkanlar'dan Geleceğin Gücü Avrasya'ya ( ISBN: 9752934587 )
Avrasyalı Olmak (ISBN: 9944975613 )
Hangi Avrupa?


Ödülleri


Türk Yazarlar Birliği, Yılın Televizyon Programcısı Ödülü. 2005
TÜRKSAV Hizmet Ödülü 2005
Çağdaş Gazeteciler Derneği Televizyon Haber Ödülü 2006 


Bölüm Etiketleri : Banu Avar (1955 - .... ) kimdir, Banu Avar (1955 - .... ) biyografi, Banu Avar (1955 - .... ) hayati

41224 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim