20 Kasım 2017 Pazartesi
Sitemizde şuan 4 aktif ziyaretçi var

Agah Hün (1918 - 1990) Kimdir, Agah Hün (1918 - 1990) Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Agah Hün (1918 - 1990)

1918 yılında İstanbul'da doğdu. 1942 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan sanatçı, bir süre Devlet Tiyatroları'nda çalışmış, daha sonra Şehir Tiyatrosu'na geçmiştir. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde de rol alan Hün, aynı zamanda seslendirme sanatçısı olup yönetmenlik ve senaristlik te yapmıştır. 1983 yılında emekli olmuş, 1990'da yaşamını yitirmiştir.



Filmografisi (oyuncu)


Düğün - 1990
İnsanlar Yaşadıkça - 1989
Gönüller Sultanı Mevlana - 1989
Sahibini Arayan Madalya - 1989
Stres - 1988
Yuvasızlar - 1987
Sen Ağlama - 1987
Hafız Yusuf - 1987
Gönülden Gönüle - 1987
Zeynepler Ölmesin - 1987
Ölümünün Ellinci Yılında Mehmet Akif Ersoy - 1986
Uzak Kentin İnsanları (Köprü) - 1986
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu - 1985
Küçük Ağa - 1983
Çirkef - 1975
Şeytan - 1974
Hazreti Yusuf'un Hayatı - 1965
Akasyalar Açarken - 1962
Hazreti Ömer'ın Adaleti - 1961
Şahane Kadın - 1961
Bir Yavrunun Gözyaşları - 1960
Yak Bir Sigara - 1960
Kanlı Değirmen - 1959
O Günden Sonra - 1958
Kadın Severse - 1955
Sevdiğim Sendin - 1955
Halıcı Kız - 1953
Yavuz Sultan Selim Ağlıyor - 1952


Filmografisi (yönetmen)


Öldür Beni - 1963
Yak Bir Sigara - 1960
Ben Kahpe Değilim - 1959
Kanlı Değirmen - 1959
Meçhul Kahramanlar - 1958
Sevdiğim Sendin - 1955


Filmografisi (senarist)


Öldür Beni - 1963
Sonbahar Yaprakları - 1961
Yak Bir Sigara - 1960
Ben Kahpe Değilim - 1959
Üç Kurşun - 1959
Sevdiğim Sendin - 1955


Bölüm Etiketleri : Agah Hün (1918 - 1990) kimdir, Agah Hün (1918 - 1990) biyografi, Agah Hün (1918 - 1990) hayati

41979 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim